Fietsen en accessoires - Partijhandel

Hier vindt u het overzicht van partijen fietsen en fietsonderdelen. Fietsen, mountain bikes, racefietsen, ze worden regelmatig als partij aangeboden en dat geldt nog meer voor partijen fietsonderdelen en accessoires.
Partijhandel fietsen, enkele cijfers

Er is een levendige handel in partijen fietsen en fietsonderdelen. Dat kan ook niet anders wanneer je kijkt naar de marktcijfers. Alleen al in Nederland gaat er elk jaar 1,3 miljard Euro aan omzet rond in deze markt, zowel wat betreft de aankoop van nieuwe fietsen als aan onderhoud van fietsen en e-bikes. Per Nederlands huishouden beschikt men gemiddeld over 3 fietsen, een getal wat in geen enkel ander Europees land wordt benaderd. We zien ook dat de gemiddelde prijs van een fiets elk jaar weer met zo’n 80 Euro stijgt wat mede komt door de steeds luxere fietsen en natuurlijk de opmars van de elektrische fiets. Het spreekt voor zich dat in deze grote markt met stijgende prijzen er ook veel ruimte is voor scherp geprijsde aanbiedingen. In dat gat is veel ruimte voor slimme partijhandelaren die de juiste partij fietsen of fietsonderdelen makkelijk via diverse kanalen kunnen verkopen, ook aan de reguliere vakhandel.


Restpartijen fietsen en onderdelen

Een bijzondere plek in deze markt is ingeruimd voor restpartijen. In de fietsbranche is het normaal dat elk jaar weer nieuwe modellen door de fabrikanten worden aangeboden. De vakhandel moet vaak al lang op voorhand intekenen voor bestellingen die dan in het voorjaar van het nieuwe jaar worden geleverd door de verschillende fietsmerken. Dat is een situatie die niet anders kan resulteren dan in het ontstaan van grote restpartijen fietsen van het vorige modeljaar. Vaak hebben fietswinkels te kampen met een beperkte verkoopruimte waardoor de “overjarige” fietsen ruimte moeten maken voor de nieuwe modellen. In een dergelijke markt is de rol van de partijhandelaar belangrijk. Deze kan ervoor zorgen dat de bestaande voorraden fietsen via andere kanalen verkocht kunnen worden. De handel in restpartijen fietsen is dan ook levendig met mooie kansen op ruime marges.


Partijen fietsonderdelen en accessoires

Wat geldt voor fietsen geldt ook voor fietsonderdelen. Fietsen worden vaak intensief gebruikt en het materiaal kan snel slijten waardoor er altijd vraag is naar onderdelen en accessoires voor fietsen. Ook de reguliere fietsvakhandel is vaak op zoek naar goedkope alternatieven voor fietsonderdelen en fietsaccessoires omdat de prijzen vanuit de fabrieken en groothandels vaak relatief erg hoog zijn. Er is dan ook veel vraag naar kwalitatief hoogwaardige vervangende onderdelen buiten het aanbod van de reguliere merken om.

Partijhandel verkopen

Plaats uw advertentie
Duizenden kopers en verkopers
Zelf uw restpartij verkopen
Kom gratis in contact met verkopers
Platform bestaat sinds 2008
Lage advertentiekosten